Verhalen van leerlingen


“Het licht aan het einde van de tunnel”
Ik was 16 toen ik uit huis ging en vanaf toen heb ik bij mij meerdere vrienden ingewoond.
Het was een hele zware tijd, omdat ik mij niet gewenst voelde in en door de maatschappij.
 Af en toe bleef ik gewoon buiten op een bankje zitten en wist niet bij wie ik terecht kon met mijn verhaal. Als ik mijn verhaal aan mijn vrienden vertelde, werd ik ermee geconfronteerd. Omdat ik geen vaste verblijfplaats had gebruikten zij dit tegen mij.
 
“Het leek alsof ik vast zat en ik zag geen uitweg”
Op mijn 20ste kreeg ik eindelijk een kamer voor mezelf, maar het was er niet hygiënisch. Het was een gebouw waar mensen kwamen om te feesten, te hangen, drinken en roken. Het was ontzettend vies. Soms was er kots in de wc of een condoom in de badkamer. Het leek alsof ik vast zat en ik zag geen uitweg. In deze periode kwam ik terecht bij Sparkle in Style. Ondanks dat ik blij was om bij Sparkle te starten, had ik toch geen hoop meer dat ik iets van mijn leven kon maken. Elke keer als ik ergens aan begon, kon ik het niet afmaken door de chaos. Dus ik dacht dat ik ook bij Sparkle in Style het traject nooit zou afronden. In de periode dat ik bij vrienden inwoonde werd er altijd tegen mij gezegd dat ik niets zou bereiken en niets kon. Ik heb mij toen altijd een nietsnut gevoeld. Ik dacht altijd dat als mensen dit van je vinden en tegen je zeggen, het dan ook de waarheid was.
 
“Ik deed eindelijk toch wel iets goed”
 Bij Sparkle werd ik positief benaderd. Eindelijk was het niet negatief om me heen. Ik kreeg complimenten en ik deed eindelijk iets goed anders zou ik geen compliment krijgen. Hierdoor ging ik steeds meer in mezelf geloven. Ondanks dat ik af en toe te laat kwam of er niet was, voelde ik mij nog steeds welkom. Door de veiligheid en het vertrouwen die ik heb bij Sparkle, wist ik dat ik bij hun terecht kon met mijn problemen.
Ook kreeg ik meer verantwoordelijkheid om te melden als ik er niet was of als ik te laat was. Dit is iets wat ik nog nooit had gedaan. Als ik ergens te laat kwam, gaf ik er helemaal niet om en melde ik het ook niet.
 
Ik kreeg steeds meer motivatie om aanwezig te zijn bij de het vak nagelstyling. Ik merkte hoe mijn kwaliteiten werden herkend en erkend. Ik had opeens ook structuur in mijn leven. Dit zorgde ervoor dat ik niet meer te laat kwam.
Ik wilde steeds meer leren. Niet alleen in het vak, maar ook hoe het zal zijn om in een salon te werken. Bij Sparkle heb ik ook de kans gekregen om te helpen bij verwenmiddagen en evenementen. Dit gaf mij het gevoel van aan het werk zijn. Van de klanten kreeg ik complimenten.  Ik heb inmiddels een huisje voor mezelf. Bij Sparkle heb ik de nodige hulp gekregen bij het inleveren van de juiste documenten voor mijn huisje.
 
“Eindelijk licht aan het einde van de tunnel”
Ik weet nu wat ik wil en zal er voor 100% voor vechten. Bij Sparkle krijg ik hier ook voor de kans voor. Als ik mijn best blijf doen, mag ik ook bij Sparkle werken. Eindelijk licht aan de tunnel.
 
Wat ik graag wil meegeven aan anderen is:
“Wat je ook meemaakt in je leven, geef niet op. Er zijn uiteindelijk altijd mensen die in je geloven”

Onze leerlingen hebben allemaal hun eigen verhaal. Lees meer over hoe zij onze trajecten ervaren in “Verhalen van leerlingen”!

Het laatste verhaal vind je gelijk hieronder!